Nabestaandenzorg

U hoeft het niet alleen te doen

Na een overlijden komt er veel op u af

Na een overlijden komen er, naast de pijn en het verdriet, veel administratieve taken op u af. Waarschijnlijk staat uw hoofd daar nog helemaal niet naar. Logisch dat u opziet tegen de zaken die na het overlijden allemaal geregeld moeten worden. Het kost moeite om het overzicht te houden: welke zaken moeten op korte termijn afgehandeld worden en welke kunnen gerust nog even wachten. De administratieve lasten zorgen ervoor dat u nauwelijks tot rust komt.

Heeft u geen idee waar u moet beginnen?

In deze emotionele periode kan het lastig zijn om zelf te overzien wat er allemaal moet gebeuren. Misschien heeft u geen idee waar u alles moet vinden, omdat uw partner altijd de financiën en administratie deed. Wanneer een sociaal vangnet ontbreekt, heeft u helemaal het gevoel dat u er alleen voor staat.

 

"Sterven is niet verdwijnen, maar verhuizen naar het hart van de mensen die je dierbaar zijn."

Manu Keirse

U hoeft het niet allemaal zelf en alleen te regelen

Ook al zijn er zoveel zaken die in korte tijd geregeld moeten worden, soms is het nodig even pas op de plaats te maken om alles te kunnen bevatten. Het geeft rust als iemand u kan ondersteunen bij alles wat er op u afkomt. Iemand die niet alleen stilstaat bij alle administratieve zaken die geregeld moeten worden, maar ook bij uw gevoelens, emoties en uw verhaal.

Weer inzicht en overzicht krijgen

Ik geef u advies over wat u in uw situatie kunt doen en wat u moet regelen, zodat u inzicht en overzicht krijgt. Daarbij houd ik rekening met uw eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. U beslist wat u zelf wilt en kunt doen, bij welke zaken u hulp nodig heeft en wat u aan mij of anderen wilt uitbesteden.


 

Er ontstaat rust en ruimte om te rouwen

Samen zorgen we ervoor dat u in deze moeilijk periode de balans houdt, zodat u de nalatenschap en alle praktische zaken met een goed gevoel en naar tevredenheid kunt afhandelen. Zodoende ontstaat er rust en ruimte om te ontdekken hoe u op een voor u goede manier verder kunt en wilt met uw leven. Samen kijken we hoe u het leven weer kunt oppakken. Ook daarna houden we nog contact. Ongeveer een maand na afronding van onze samenwerking, kom ik bij u voor een evaluatiegesprek.

Wilt u advies over wat u moet regelen?

Vindt u het belangrijk dat er daarbij ook aandacht is voor uw verhaal? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Neem vrijblijvend contact op
Met Aandacht Loslaten
Marlies Hoekman
Molenweg 4
8121 PP Olst
E-mail
marlies@metaandachtloslaten.nl
Bel gerust