Even voorstellen...

Het gezicht achter Met Aandacht Loslaten

Wie gaat u ontmoeten?

Mijn naam is Marlies Hoekman (1973). Samen met Herman woon ik op een boerderij in het mooie, bosrijke buitengebied tussen Olst en Diepenveen. 's Morgens na het verzorgen van de dieren, vind ik het heerlijk om samen met de honden een wandeling in het bos te maken. De dieren en de natuur zijn een bron van inspiratie voor mij en zorgen ervoor dat ik dicht bij mezelf blijf, waardoor ik ruimte kan maken om er voor een ander te zijn. 

Zoals bij iedereen is ook mijn leven op sommige onderdelen niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt of verwacht. Alle ups en downs die ik heb ervaren, maken mij tot wie ik nu ben en dragen eraan bij dat ik anderen tot steun kan zijn.

Vertrouwen en veiligheid als basis

Het creëren van een sfeer van vertrouwen en veiligheid is voor mij een belangrijke basis. Mijn intuïtie en mijn empathisch, analytisch en reflectief vermogen helpen mij om mensen en situaties snel in te schatten. Mensen ervaren mij als warm, liefdevol, geduldig en verbindend. Ik bied een luisterend oor, breng rust en oordeel niet. Daardoor voelen mensen zich snel op hun gemak bij mij.


Mijn visie: de medemens écht zien!

Ik deel de mening dat je met ‘gewoon’ kijken en luisteren niet altijd alles ziet en hoort. Je wilt graag zien wanneer iemand zich flink houdt, terwijl diegene het zo ontzettend moeilijk heeft en er zoveel verdriet, onzekerheid en onmacht speelt. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de werkelijke behoefte van mensen op dat moment, probeer ik niet alleen te luisteren naar de gesproken woorden, maar ook de boodschap te horen die eronder ligt.

 
“Soms heeft u een veilige, vertrouwde vreemde nodig, om de gedurende het leven niet benoemde zaken bespreekbaar te kunnen maken.”
Marinus van den Berg


Ik volg mijn hart

Het van dichtbij meemaken van de laatste levensfase en het overlijden van een dierbare, is een heel intense en verdrietige periode. Tegelijkertijd heb ik ook ervaren dat het bijzonder en waardevol is om daarbij betrokken te zijn. Om samen het afscheid van het leven vorm te geven. Ik vind het ontzettend fijn om andere mensen tot steun te zijn in de laatste levensfase. Het geeft me ontzettend veel voldoening. Door hier mijn werk van te maken, volg ik volledig mijn hart.

Persoonlijke ontwikkeling

Met goed gevolg heb ik de opleidingen tot stervensbegeleider en wandelcoach afgerond. Ook op het gebied van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling heb ik diverse opleidingen gevolgd. In de toekomst blijf ik mezelf verder ontwikkelen door het volgen van opleidingen, cursussen en het lezen van vakliteratuur. Daarnaast neem ik deel aan een intervisiegroep. Het is prettig om een klankbord te hebben van mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied.

 

Met aandacht voor u en uw naasten

Ieder mens verdient het om waardig en met aandacht afscheid van het leven en dierbaren te nemen. Ik ben u in deze intense fase van uw leven graag tot steun, zowel emotioneel, spiritueel als op praktisch vlak. Ik wil er met aandacht voor u en uw naasten zijn.  

Wilt u meer informatie of kennismaken? Neem gerust contact met mij op. Een kennismaking is vertrouwelijk en vrijblijvend.

Met Aandacht Loslaten
Marlies Hoekman
Molenweg 4
8121 PP Olst
E-mail
marlies@metaandachtloslaten.nl
Bel gerust