Nieuws & activiteiten

vrijdag 14 oktober 2022
workshop 'Leef de seizoenen'

Ons leven, met de verschillende levensfasen kunt u vergelijken met het ritme van de jaargetijden: lente, zomer, herfst en winter. Wat gebeurt er als u gaat vertragen, de stilte ervaart en met aandacht kijkt en luistert? Wat neemt u waar?

We keren niet alleen naar binnen. U gaat deze workshop ook actief beleven, met behulp van elementen in de natuur.

Door te reflecteren op het levenspad dat u reeds heeft bewandeld en de spiegel die de natuur u voorhoudt, krijgt u heldere inzichten in uw leven (in 't) nu en inspiratie voor het pad dat nog voor u ligt. Hoe bewust (be)leeft u de seizoenen van uw leven?

vrijdag 23 september 2022
workshop 'Leef de seizoenen'
introductie, speciaal op Vergankelijkheidsdag

Aanmelden voor deze workshop is niet meer mogelijk.

Traditiegetrouw wordt op de eerste dag van de herfst Vergankelijkheidsdag gehouden. Waarom
zou u wachten om stil te staan bij uw sterfelijkheid? Vroeg of laat wordt u er mee geconfronteerd.

De workshop 'Leef de seizoenen' sluit mooi bij dit thema aan.
Ons leven, met de verschillende levensfasen, kunt u vergelijken met het ritme van de jaargetijden:
lente, zomer, herfst en winter.

Vergankelijkheidsdag is dan ook de uitgelezen dag om deze workshop te introduceren.
De workshop start 23 september 2022 om 10.00 uur en eindigt rond 13.00 uur.
Locatie: Molenweg 4 te Olst
De kosten voor deelname aan deze introductie, speciaal op Vergankelijkheidsdag, bedraagt
€ 15,00 per persoon.

dinsdag 24 mei 2022 
 'Aandacht voor sterven'

Het Landelijk Expertisecentrum Sterven organiseert jaarlijks de Nationale dag 'Aandacht voor sterven', opdat sterven weer als onderdeel van het leven wordt gezien. 

Dit mooie initiatief steun ik graag en daarom organiseer ik op 24 mei 2022, zowel om 10.00 uur als om 14.00 uur een wandeling. Samen staan we even stil om met aandacht bij onszelf te zijn en al wandelend gaan we met elkaar het gesprek aan.

Deze dag nodigt uit om stil te staan bij de eindigheid van uw leven en dat van uw naasten. Vroeg of laat worden we er allemaal mee geconfronteerd, niet dikwijls geheel onverwachts. Praten over het levenseinde, hoe moeilijk soms ook, zorgt juist vaak voor ruimte om het leven écht te leven.

Wandelt u mee? 

zondag 24 april 2022 
uitvaartinformatiedag - Olst 

Onder de titel 'Wil jij ook praten over de dood en er niet overheen?' wordt in het H.S.U. uitvaartcentrum van 11.00 tot 16.00 uur een uitvaartinformatiedag georganiseerd, waaraan ik graag mijn medewerking verleen.
Deze dag biedt niet alleen de gelegenheid om kennis te maken met uitvaartondernemers Henrie Hutten en Daniëlle Temmink, u kunt zich ook op diverse gebieden laten inspireren en informeren over de mogelijkheden rondom een uitvaart. 
Ik ontmoet u graag in het H.S.U. uitvaartcentrum, Averbergen 5 in Olst.

Samenwerking met Digital Life Legacy:
Kenniscentrum voor digitale nalatenschap

Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt?  Samenwerkingspartner Digital Life Legacy kan helpen met het toegankelijk maken van deze dierbare data. Zij stellen gegevens veilig en geven rechtmatige erfgenamen op juridisch correcte wijze, toegang wanneer wachtwoorden of toestelcodes onbekend zijn.  

Wilt u meer informatie over wat u als nabestaande kunt doen, of juist beter niet kunt doen? Neem gerust contact op via 0627108060 of marlies@metaandachtloslaten.nl

22 september 2021
Vergankelijkheidsdag

Traditiegetrouw wordt op de eerste dag van de herfst Vergankelijkheidsdag gehouden. Waarom zou u wachten om stil te staan bij uw sterfelijkheid? Vroeg of laat wordt u er mee geconfronteerd. Welke gedachten en gevoelens roept dat bij u op?


Met Aandacht Loslaten
Marlies Hoekman
Molenweg 4
8121 PP Olst
E-mail
marlies@metaandachtloslaten.nl
Bel gerust